Happy Muffins

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • • 25 gr biscuitii simpli
  • • 75 gr faina
  • • ¾ lingurita praf de copt
  • • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • • 1 ou
  • • 40 gr miere
  • • 30 ml ulei
  • • 50 gr lapte
  • • 1 banana mica
  • • esenta de vanilie
  • Decor
  • • 100 gr biscuiti simpli
  • • 1 plic zahar vanilinat
  • • 150 ml lapte cald
  • • 1 lingurita unt sau margarina Rama
  • • colorant alimentar galben
  • • ciocolata topita
  • • bombonele si biscuiti rupti in bucatele (sau fulgi de migdale)
  • Glazura
  • • 25 gr unt sau margarina Rama
  • • 25 gr miere
  • • un praf de scortisoara

Mod de preparare

Aluat

1. Se incalzeste cupotrul la 180°C.Se farama biscuitii, apoi se amesteca cu faina, praful de copt si bicarbonatul.Intr-un castron, se bate usor oul si se amesteca cu miere,ulei si lapte.

2. Se curata banana si se freaca bine cu o furculita.Se adauga amestecul de faina la cel cu ou si se amesteca.Se adauga banana si se omogenizeaza.

3. Se toarna aluatul in formele de briose si se lasa la copt timp de 15-20 minute.Se lasa la racit.

Decor

1. Se farama biscuitii, apoi se amesteca cu zaharul, laptele si untul/margarina pana ce se obtine o pasta mai tare, usor de modelat.Se amesteca cu colorant.Din compozitia rezultata se modeleaza albinute si ursuleti.Se dau 30 minute la rece.Dupa ce s-au racit, cat sa se intareasca putin, se decoreaza cu ciocolata topita, bombonele – pentru ochi si urechi, si bucatele de biscuiti (sau migdale) – pentru aripile albinutelor.Se dau din nou la rece pentru inca 30 minute.

Glazura

2. Se topeste untul/margarina cu mierea si se amesteca cu scortisoara.

Asamblare

3. Se ung briosele racite, pe deasupra, cu glazura.Se orneaza cu albinute si ursuleti, si se decoreaza, dupa dorinta, cu bombonele colorate, ciocolata etc.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise