Dulciurile arabesti sint,de obicei f.dulci;se foloseste un sirop,facut din zahar si apa.
Incepem cu siropul,deoarece trebuie sa se raceasca f.
bine.
Facem siropul asa:zaharul si apa se pun pe foc;cind clocoteste,se pun cca 2 linguri de zeama de lamiie,apoi,
siropul se fierbe,pe foc mic,descoperit,cca 30-40 minute.
Cind siropul e de grosimea uleiului,se stinge focul;siropul se mai ingroasa,dupa aceea,racindu-se.
Imediat,dupa ce se stinge focul,se pune untul si se amesteca(fara foc),sa se topeasca untul.Acum se pune si niste vanilie.
Pe urma,lasam siropul sa se raceasca,mestecind din cind in cind;sa se raceasca mai repede;nu se acopera.
Acum facem \"harise\":intr-un castron se pun toate ingredientele uscate(faina cernuta cu praful de copt,gris,nuca de cocos,zahar,lapte praf,coaja de lamie).Se amesteca;apoi se pun celelalte ingrediente(iaurt,ulei,oua,bicarbonatul stins in zeama de lamiie);
se amesteca totul f.bine,apoi,se pune in tava unsa cu unt si tapeta cu faina.
Se pune in cuptor(preincalzit),la foc mediu,cca 40-45 minute.
Se face testul cu scobitoarea;daca e gata,se stinge cuptorul si IMEDIAT se pune,deasupra,siropul f.rece.
Se va observa ca harisea \"inoata\";dar,sa nu va speriati;in cca 20-30 minute,harise absoarbe tot siropul.
Se lasa \"harise\"sa se raceasca si sa absoarba tot siropul.Dupa cca 1 ora se poate servi;se taie in patrate de cca 5/5 cm.Se orneaza,de obicei,cu pistatia.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise