Harisi

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • * 200 g nuca de cocos
  • * 500 g de gris
  • * 150 g unt topit
  • * 2 cutii mari de iaurt simplu
  • * 2 pliculete praf de copt
  • * 3 pliculete zahar vanilat
  • Sirop:
  • * 2 pahare de apa
  • * 2 pahare de zahar
  • * zeama de la o sau doau lamai (in functie de cat de mult va place gustul acru)

Mod de preparare

Aceasta prajitura o am in doua variante, dar pentru ca am facut doar varianta cu ingredientele de mai sus, am s-o postez pe aceasta.

Este o prajitura arabeasca, dar se pare ca se mai intalneste si la alte popoare din Orientul Mijlociu si zona mediteraneana.

Ingredientele pentru blat le-am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena, ceva mai groasa decat cea de chec. Am lasat aluatul la intuneric aproximativ o ora. (nu in frigider)

Dupa aceea l-am intins intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor pentru aproximativ 50-60 minute.

Cu zece minute inainte de a fi gata, am scos prajitura si asa fierbinte am portionat-o cu cutitul. Apoi am turnat deasupra siropul fiert din cele doau pahare de apa, doua pahare de zahar si zeama de la doua lamai.

Am mai lasat in cuptor 10 min (in total 60 min).

Sursa: http://edithfrincu.blogspot.com

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise