Harisi-prajitura arabeasca

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g nuca de cocos, 500g gris, 2 plicuri de praf de copt, 3 plicuri de zahar vanilat, 750g sana sau iaurt, 150g unt topit.
  • Pentru sirop: 2 pahare(250ml) cu apa, 2 pahare cu zahar(sau 11/2 daca nu va place foarte dulce), sucul de la 2 lamai.

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru a rezulta o compozitie mai groasa decat cea de chec. Se lasa 1 ora sa se odihneasca la intuneric, dupa care se toarna intr-o tava(25/30cm)unsa cu unt si se da la cuptor 50-60 de minute. Cu 10 minute inainte ca prajitura sa fie gata se taie patratele cu un cutit muiat in apa, se toarna tot siropul fiert si fierbinte peste ea si se mai da la cuptor 10 minute. Nu va faceti griji, prajitura v-a absorbi tot siropul. Se taie rece.

* Reteta o am de pe blogul lui Edith cu multumiri!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise