Jildas(aperitive din nordul Spaniei)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ardei iuti in otet
  • masline fara samburi
  • fileuri de ansoa in ulei
  • 2 catei de usturoi
  • creveti prajiti si curatati
  • ulei de masline
  • oregano
  • lamaie

Mod de preparare

Avem nevoie de cateva scobitori pt a pregati aceste aperitive.Scurgem ardeii,maslinele si ansoa de zeama .Usturoiul il curatam de coaja si il taiem marunt.Crevetii ii punem la prajit intr-o tigaie sau pe o placa electrica,cu o lingura de unt si sare mare.Cand se inrosesc si par rumeniti se iau si se lasa la racit pt a fi curatati de coaja.Adaugam pe o scobitoare o maslina,o bucatica de ardei,un crevete,o felie de ansoa.Pe deasupra se stropeste cu ulei,usturoi tocat,oregano si un pic de zeama de lamaie.Se continua cu restul de scobitori.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise