Jildas(aperitive din nordul Spaniei)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ardei iuti in otet
  • masline fara samburi
  • fileuri de ansoa in ulei
  • 2 catei de usturoi
  • creveti prajiti si curatati
  • ulei de masline
  • oregano
  • lamaie

Mod de preparare

Avem nevoie de cateva scobitori pt a pregati aceste aperitive.Scurgem ardeii,maslinele si ansoa de zeama .Usturoiul il curatam de coaja si il taiem marunt.Crevetii ii punem la prajit intr-o tigaie sau pe o placa electrica,cu o lingura de unt si sare mare.Cand se inrosesc si par rumeniti se iau si se lasa la racit pt a fi curatati de coaja.Adaugam pe o scobitoare o maslina,o bucatica de ardei,un crevete,o felie de ansoa.Pe deasupra se stropeste cu ulei,usturoi tocat,oregano si un pic de zeama de lamaie.Se continua cu restul de scobitori.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise