Hot cross buns

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • * 20 gr drojdie proaspata
  • * 200 ml lapte caldut
  • * 50 gr zahar
  • * 450 gr faina
  • * 1 ou, batut
  • * 50 gr unt topit
  • * 1 plic Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • * 1 lingurita scortisoara macinata
  • * 1 lingurita mix de condimente (scortisoara,lamaie,cuisoare,ghimbir)
  • * ½ lingurita nucsoara, proaspat rasa
  • * 100 gr stafide
  • Pentru decor
  • * 4 linguri faina
  • * 2 linguri miere

Mod de preparare

1. Intr-un vas, se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu 1 lingurita zahar.Se lasa sa stea 10 minute.

2. Intr-un alt vas, se amesteca faina cu restul de zahar, plicul Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, scortisoara macinata, mixul de condimente, nucsoara proaspat rasa si stafidele.Se adauga drojdia cu laptele caldut, oul batut si untul topit, se amesteca apoi se framanta pana la omogenizarea.Se lasa aluatul sa creasca 1 ora la cald.

3. Dupa ce a crescut, se mai framanta cateva secunde apoi se imparte in 12 bucati.Se dau bucatilor forma de bila si se lasa apoi sa creasca 30 minute.Dupa cele 30 minute, se cresteaza o cruce deasupra fiecarei bile, se acopera cu un prosop umend si se lasa sa creasca la cald 20 minute.Intre timp de incinge cuptorul la 200⁰C.

4. Intr-un vas se amesteca faina cu atata apa pana se obtine o pasta groasa.Se pune pasta intr-un cornet si se umplu cresturile in forma de cruce de pe bile cu aceasta.Se dau bilelele la copt 15-25 minute.Cat timp sunt calde se ung cu miere.

http://lauradfood2.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise