Hremzli/Hermze

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • 4 lg faina
  • praf de usturoi dupa gust
  • sare

Mod de preparare

Sotul meu fiind maramuresan, este inebunit dupa aceste chiftelute delicioase, dar si mie imi plac mult.

Cartofii se spala, se curata si de dau prin razatoarea cu ochiuri rotunde sau pe cea mica.

Se pun intr-o strecuratoare pana lasa aprox. toata zeama.

Intr-un castron punem cartofii, ouale batute, faina, sarea si praful de usturoi. Se amesteca.

Intr-o tigaie cu ulei incins punem cate o lingura din compozitie si prajim pe ambele parti pana devin aurii.

Se servesc alaturi de iaurt/smantana.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise