Hremzli/Hermze

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • 4 lg faina
  • praf de usturoi dupa gust
  • sare

Mod de preparare

Sotul meu fiind maramuresan, este inebunit dupa aceste chiftelute delicioase, dar si mie imi plac mult.

Cartofii se spala, se curata si de dau prin razatoarea cu ochiuri rotunde sau pe cea mica.

Se pun intr-o strecuratoare pana lasa aprox. toata zeama.

Intr-un castron punem cartofii, ouale batute, faina, sarea si praful de usturoi. Se amesteca.

Intr-o tigaie cu ulei incins punem cate o lingura din compozitie si prajim pe ambele parti pana devin aurii.

Se servesc alaturi de iaurt/smantana.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise