Hummus libanez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g năut
  • 150 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri cu tahini ( pastă de susan )
  • 5 căței de usturoi
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare

Mod de preparare

Bogat în săruri minerale, vitamine și proteine, năutul are o valoare alimentară deosebită, putând înlocui cu succes proteinele din carne. Asemenea tuturor leguminoaselor, năutul este un aliment bogat în proteine de origine vegetală, vitamine din grupa B, minerale ( fosfor, potasiu, calciu, seleniu, magneziu ), oligoelemente ( oxid de fier ) și fibre.

Un alt atu al năutului este conținutul bogat în fibre insolubile, care ajută la combaterea constipației și controlează pofta de mâncare, producând foarte repede senzația de sațietate. Sărac în grăsimi, năutul, joacă un rol foarte important în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Consumul de năut, poate reduce nivelul colesterolului rău în sânge.

Acum, că v-am prezentat minunatele beneficii ale năutului, să vă spun și rețeta :) :

Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta a fiert, l-am strecurat ( păstrând o parte din apă ) și l-am curățat de coajă.

L-am zdrobit cu blender-ul, adăugând usturoiul pisat, uleiul de măsline și pasta de susan. Am adăugat treptat din apa în care am fiert năutul și zeama de lămâie.

Am obținut o compoziție fină și cremoasă pe care după ce am așezat-o pe farfurie am decorat-o folosind ulei de măsline extravirgin, boabe de piper roșu, paprika, semințe de dovleac și semințe de susan puțin rumenite.

Se servește cu lipii sau cu pâine din hrișcă.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise