Iahnie de naut

Punem nautul la înmuiat 12 ore.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr năut
  • 3 linguri bulion
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • piper măcinat
  • 100 gr margarină
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul.

După ce năutul a fiert, curatam legumele, apoi le spalam și le taiem marunt. Înăbușim legumele în 75 gr margarină, turnând câte puțină apă și amestecând.

După 5 minute, adăugam bulionul, năutul scurs și apă cât să acopere boabele. Continua fierberea la foc mic, ¼ oră.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.

Sărezi și condimentezi iahnia după gust, pui deasupra felioare din margarina rămasă și introduci iahnia, pentru 20 de minute, la cuptor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise