Iaurt preparat in casa

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l de lapte proaspat de vaca
  • maia formata din 100 g iaurt, 4 lingurite smantana. Smantana va face ca iaurtul sa devina mult mai dens si mai cremos.
  • Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa.

Mod de preparare

Iaurtul preparat in casa este mai curat,mai ieftin,iar placerea de a oferi celor dragi un produs sanatos este extraordinara.

Personal imi place sa pregatesc iaurtul din orice tip de lapte - de vaca,de oaie,de capra,de bivolita sau chiar din lapte vegetal in perioada postului.

Iaurtul de casa se poate obtine atat din laptele fiert cat si din lapte nefiert.

De cand am avut ghinionul sa ma imbolnavesc,prepar iaurtul numai din lapte nefiert , neprocesat termic, astfel ramanand intacte vitaminele, calciul, potasiul, sodiul ,diureza va creste,astfel rinichii nostri vor fi mai sanatosi, iar digestia va fi mai rapida,ceea ce necesita un efort mai mic pentru stomac. Singurul inconvenient este ca nu poate fi pastrat mai mult de 2-3 zile…

Laptele se va incalzi cateva minute sau cateva secunde in functie de temperatura folosita si se va amesteca cu maiaua formata din iaurt si smantana,dupa care se va acoperi bine si se pastra la cald pana se coaguleaza (6-7 ore),iar prin amestecare trebuie sa aiba o consistenta densa,asemanatoare smantanii.

Daca doriti sa-l preparati din lapte fiert,fierbeti laptele,iar cand se raceste si este caldut procedati exact ca mai sus.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise