Ieftin si rapid

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingura rasa gris
  • coaja de la o lamiie
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte
  • 130 g unt
  • sare
  • sirop de fructe

Mod de preparare

Se topesc 100 g unt pe baia de apa, se amesteca cu zaharul, ouale, faina, laptele, grisul, coaja de lamiie si putina sare. Se coace la foc potrivit, intr-o forma unsa cu unt. Se incearca daca s-a copt virind un cutit la mijloc. Daca cutitul este umed, prajitura nu este inca coapta.

Se serveste cu sirop de fructe

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise