iepure cu sos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de iepure
  • ulei
  • morcovi
  • patrunjel verde
  • telina radacina
  • ceapa
  • foi de dafin
  • piper
  • ienibahar
  • suc de rosii
  • lamaie
  • zahar
  • cimbru
  • sare
  • masline

Mod de preparare

Zarzavatul si ceapa se calesc 2 min in 150 ml de ulei , apoi se sting cu 200 ml de apa fierbinte. Carnea feliata se asaza peste apa si se adauga faina frecata cu sucul de rosii rece, vinul, piperul, ienibaharul , cimbrul si feliile de lamaie.

Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 2-3 linguri de apa fierbinte. Se lasa sa se topeasca , se amesteca cu sosul si se sareaza .

Se introduce la cuptor cca 10 min iar la sfarsit se adauga maslinele si se mai lasa la cuptor 20 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise