imitatie de savarina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • gris 300 g
  • oua 3 buc.
  • zahar 140 g
  • putina sare
  • unt 50 g
  • pesmet 50 g
  • lapte 1 litru
  • zahar 125 g
  • rom (daca se poate nu esenta) 3 lingurite
  • frisca 300 g (sau dupa dorinta)

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, sarea si romul.Se adauga grisul in ploaie. Compozitia se va intari, dar nu va speriati, adaugati si albusurile batute spuma (sa nu cada din castron daca il intoarceti invers)si amestecati de citeva ori, cu grija.Ungeti o forma cu unt si tapetati cu pesmet(poate sa fie si o tava de chec), turnati compozitia si dati la cuptor la foc potrivit.Se fierbe laptele cu 125 g zahar si se toarna fierbinte peste savarina coapta. Se acopera tava cam 15 ,20 minute pina cind laptele este absorbit de grisul din compozitie.Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu gem si frisca dupa placerea fiecaruia.

Sper sa va placa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise