INELE DE CALAMAR PARISIENNE

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII :
  • - calamar proaspat - 0.600 kg
  • - faina - 0.300 kg
  • - sare
  • - praf de copt - 0.010 kg
  • - oua 1 buc
  • - lapte - 0.300 L
  • - unt - 0.040 kg
  • - ulei - 0.200 L
  • - salata verde
  • ardei gras
  • lamai
  • - sos Tartar 0.200 kg

Mod de preparare

Calamarul proaspat se curata bine in interior, se spala si apoi se taie in inele de 0.5 cm . Se dau apoi prin faina si dupa aceea printr-o compozitie parisienne ( formata din 0.150 kg. faina amestecata cu putina sare, praf de copt, ou, lapte si unt topit ). Se prajesc in ulei incins.

Se face sosul Tartar astfel : maioneza ( preparata in casa sau cumparata ) se amesteca cu castraveti murati taiati in bucati mici, ceapa tocata marunt, patrunjel tocat foarte fin si putina sare .Eventual mai adaugati putin suc de lamaie.

Se taie in fasii salata verde, peste care se pun inelele de calamar prajite , aranjatate cat mai estetic, sosul se pune itr-o cescuta mica, si se decoreaza cu rondele de lamaie si fasii se ardei gras rosu.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise