Inghetata de banane

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 galbenusuri,
  • 100 g zahar,
  • 2 banane,
  • 1/2 lingurita acid citric,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie.

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se curata o banana si se trece printr-o sita deasa. Se amesteca bine piureul astfel obtinut cu acidul citric si cu esenta de vanilie si se incorporeaza in crema de galbenus. Se toarna compozitia intr-un vas cu capac, bine inchis, si se lasa sa inghete 8 ore in congelator.

Se clatesc 4 pahare cu apa de la gheata (sau se tin la frigider), se curata si cea de-a doua banana, se taie felii si se pune in paharele racite. Se scoate inghetata cu o lingura (sau se taie patrate), se pune si ea in pahare peste feliile de banana si se serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise