Inghetata de banane

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 galbenusuri,
  • 100 g zahar,
  • 2 banane,
  • 1/2 lingurita acid citric,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie.

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se curata o banana si se trece printr-o sita deasa. Se amesteca bine piureul astfel obtinut cu acidul citric si cu esenta de vanilie si se incorporeaza in crema de galbenus. Se toarna compozitia intr-un vas cu capac, bine inchis, si se lasa sa inghete 8 ore in congelator.

Se clatesc 4 pahare cu apa de la gheata (sau se tin la frigider), se curata si cea de-a doua banana, se taie felii si se pune in paharele racite. Se scoate inghetata cu o lingura (sau se taie patrate), se pune si ea in pahare peste feliile de banana si se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise