inimioare dulci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • 250 g unt
  • 200 g gem

Mod de preparare

Faina se cerne pe planseta si se amesteca inauntru praful de copt.Se face la mijloco gropita.Se introduce zaharul tos,zaharul vanilat,coaja de lamaie,sarea si oul,se amesteca impreuna cu 1/2 din cantitatea de faina.Se aseaza deasupra fulgide unt si se acopera cu faina.Cu mainile reci se framanta rapid aluatul,se infasoara in foliesi se da 20 min la frigider.Pe planseta cu faina se intinde o foaie de 5 mm grosime.Se taie fursecuri inimioara,care se aseaza in tava pregatita.Se incinge cuptorul la 190 grade.Cu o stampila inimioara sau cu degetele se face la mijlocul fiecarei fursec o inimioara.Se umple cu gem.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise