Insula plutitoare sau Lapte de pasare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.5 litri lapte
  • o pastaie vanilie
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingura faina sau amidon
  • Pentru servit : fulgi de migdale, fulgi ciocolata etc

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Intr-o oala pe foc punem la fiert 0.5 litri de lapte.

Albusurile le batem spuma tare cu 5 linguri zahar ( o lingura de zahar la un albus).

Din spuma luam cu lingura ( ca si niste galuste ) si punem in laptele care fierbe, lasam 30 secunde pe o parte si intoarcem albusul si pe cealalta parte inca 30 secunde .

Cu o paleta luam bucatile frumoase de albus si le punem intr-un castron cu grija sa nu se rupa. Terminam toata compozitia.

Laptele in care am fiert albusul eu il arunc, dar se poate strecura peste galbenusuri.

Punem restul de lapte la fiert cu 3 linguri de zahar (mai adaugati daca doriti mai dulce), si cu semintele dintr-o pastaie de vanilie ( zahar vanilat sau extract ).

Galbenusurile le frecam cu un pic de lapte caldut si cu faina sau amidonul si le adaugam peste laptele de pe foc .

Lasam sa fiarba pana se ingroasa, se face ca o smantana moale.

Aranjam in boluri laptele cu galbenusul, deasupra punem albusul de care ne-am ocupat mai devreme si decoram cu caramel si fulgi de migdale sau de ciocolata, in functie de preferinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise