Invartita cu mere

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 3/4 de cana apa
  • 25 ml ulei
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri stafide
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 lingura pesmet
  • ulei pentru uns

Mod de preparare

Mai intai pregatim umplutura:

Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Punem merele intr-o tigaie impreuna cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat.

Le punem pe foc si le lasam pana scade toata zeama, iar la final adaugam pesmetul.

Le dam deoparte cand sunt gata pentru a se racori.

Aluatul:

Incalzim putin apa cat sa devina calduta.

Intr-un bol punem faina cernuta impreuna cu sarea.

Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina si putina apa.

Incepem sa framantam punand apa treptat pana aluatul devine elastic, nelipicios si usor de modelat.

La final incorporam coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si stafidele.

Acoperim aluatul, il punem la loc caldut pentru 10-15 minute.

Il impartim un doua si infainam masa de lucru.

Intindem fiecare foaie in parte, subtire, in forma de dreptunghi si le ungem cu ulei.

Punem jumatate de umplutura si cu o spatula o intindem, apoi rasucim pana obtinem un sul.

Acestui sul ii dam forma de melc. La fel procedam si cu cealalta bucata de aluat.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam invartitele in ea.

Le ungem cu putin ulei si le presaram cu zahar tos.

Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita timp de 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca, apoi putem servi!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise