Jambon fiert in vin

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • Pulpa din spate, boabe de piper, boabe de ienibahar, o foaie
  • de dafin, o capatina de usturoi, 3 l de vin alb.

Mod de preparare

Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie

alb si curat si se spala cu apa rece. Se sareaza si se pipareaza usor,

se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul,

ienibaharul si piperul.

Se fierbe la foc mic pina cind apa, care a acoperit la inceput

jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial.

Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore.

Se raceste in vasul in care a fiert.

Se scoate, se stringe bine, dindu-i forma pe care a avut-o initial,

se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.

Pentru o pastrare indelungata, jambonul se tine o zi la fum.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise