Japoneza

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 140 gr.unt
  • 140 gr.zahăr farin
  • 140 gr. nucă prăjită şi măcinată
  • 4 albuşuri
  • 100 gr. făină
  • Crema I
  • 4 gălbenuşuri
  • 150 gr.zahăr farin
  • Crema II
  • 100 gr. unt
  • 100 gr.zahăr farin
  • 2 linguri cacao
  • esentă de rom
  • 50 gr. nuci prăjite şi măcinatE
  • Mai avem nevoie,pentru presărat deasupra, de:
  • 50 gr. nuci prăjite şi măcinate
  • 50 gr. zahăr farin
  • 1 plic zahăr vanilinat

Mod de preparare

Blatul:

Se mixează untul cu zahărul până devine spumă.Se adaugă nuca,apoi albuşurile bătute spumă.

Se toarnă compoziţia într-o tavă de 28/30 cm,tapetată cu hârtie de copt, şi se coace în cuptorul preîncălzit,la foc potrivit, aproximativ,20 de minute(până începe să se desprindă de marginile tăvii)

Crema I

Se freacă spumă cele 4 gălbenuşuri împreună 150 zahăr farin,seîntinde peste blat,apoi se reintoduce tava în cuptor,la foc mic, pînă se întăreşte crema.

Crema II

Cele 100 gr. de unt se freacă spumă cu zahărul,se adaugă cacaoa,esenşa şi nucile.

După răcire, se întide crma,iar deasupra se presară amestecul din zahăr,zahăr vanilinat şi nucă.

Se ţine la frigider şi se taie a doua zi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise