Jeleu de mere cu alte fructe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,2 kg mere
  • 1 portocala (mandarina, clementina)
  • 2 kiwi
  • 1 lamaie
  • 100 g mure (zmeura, capsuni, fragute, afine)
  • 500 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Curatati toate fructele de coaja, in afara de lamaie, taiati merele bucati, fara cotoare si puneti-le la fiert in apa cat sa le acopere. E de preferat sa le fierbeti intr-o oala de fiert in aburi in care puneti 0,5 l apa. Pana se fierb merele, cam 15-20 minute, taiati celelalte fructe feliute si cubulete, fructele de padure se lasa intregi, stoarceti lamaia.

Scoateti merele din zeama cu o paleta, puneti-le intr-un vas mai inalt si dupa ce se racoresc putin mixati-le. Puneti-le din nou pe foc in jumatate din zeama in care au fiert, impreuna cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul. Daca le-ati fiert in aburi, adaugati toata zeama. Puteti adauga 2-3 linguri de suc lasat de mure pentru culoare. Fierbeti pana se leaga bine siropul, la foc foarte mic, cam 30 minute.

Intre timp, pregatiti cateva castronele (6-8) in care asezati fructele taiate. Eu am folosit fundul mai multor peturi ca sa arate mai frumos jeleul cand il rastorn. Adaugati peste fructe jeleul de mere caldut si dati-l la rece. Puteti sa puneti catronelele in congelator, ca sa se inchege mai repede jeleul. Astfel puteti sa il serviti chiar si ca inghetata.

Pofta buna. Puteti folosi orice fructe doriti, dar sa pastrati merele pentru jeleu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise