Clătite pufoase reţetă din Austria

Clătite pufoase reţetă din Austria

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente 2 portii:
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 200 ml lapte
  • o lingura unt
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • un pumn de stafide
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se mixeaza ouale intregi.

Se adauga faina in ploaie, amestecand cu telul.

Se adauga laptele si zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizarea completa.

Se pune untul intr-o tigaie la foc mic iar cand acesta s-a topit se toarna compozitia pentru clatite.

Se pune un capac deasupra tigaii.

Cand marginile clatitei incep sa se desprinda, se intoarce clatita cu ajutorul unei palete.

Se pune din nou capacul pentru inca aproximativ 2 minute.

Se indeparteaza capacul si clatita se taie/ rupe cu ajutorul unei palete care sa nu zgarie tigaia.

Se adauga zaharul pudra (cam 2-3 linguri, in functie de gustul fiecaruia) si stafidele.

Se amesteca pana ce zaharul s-a caramelizat iar desertul este gata.

Se poate servi cu sos de mere sau dulceata dar puteti sa puneti in aluat si coaja de lamaie/ portocala si sa presarati deasupra scortisoara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise