Clătite pufoase reţetă din Austria

Clătite pufoase reţetă din Austria

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente 2 portii:
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 200 ml lapte
  • o lingura unt
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • un pumn de stafide
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se mixeaza ouale intregi.

Se adauga faina in ploaie, amestecand cu telul.

Se adauga laptele si zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizarea completa.

Se pune untul intr-o tigaie la foc mic iar cand acesta s-a topit se toarna compozitia pentru clatite.

Se pune un capac deasupra tigaii.

Cand marginile clatitei incep sa se desprinda, se intoarce clatita cu ajutorul unei palete.

Se pune din nou capacul pentru inca aproximativ 2 minute.

Se indeparteaza capacul si clatita se taie/ rupe cu ajutorul unei palete care sa nu zgarie tigaia.

Se adauga zaharul pudra (cam 2-3 linguri, in functie de gustul fiecaruia) si stafidele.

Se amesteca pana ce zaharul s-a caramelizat iar desertul este gata.

Se poate servi cu sos de mere sau dulceata dar puteti sa puneti in aluat si coaja de lamaie/ portocala si sa presarati deasupra scortisoara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise