Klafoutis cu cirese

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g cirese coapte (fara codite),
  • 30 g unt,
  • 2 linguri zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • putina sare,
  • 1/3 ceasca zahar,
  • 4 oua (batute usor),
  • 30 g unt topit,
  • 1 1/2 ceasca lapte,
  • 2-3 linguri visinata

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o tigaie mare, se adauga ciresele si se lasa 2-3 minute sa se caleasca. Se presara peste ele zaharul si se mai lasa sa fiarba cinci minute la foc potrivit, pana ce isi lasa zeama.

Se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Se adauga zaharul si ouale batute cu lapte si apoi untul amestecat cu visinata.

Se pun ciresele intr-o tava (o forma rezistenta la foc) si deasupra se toarna aluatul. Klafoutis-ul se coace 40 de minute in cuptorul incins la 180 grade C si se serveste cald sau rece, presarat cu zahar pudra. (Cireselor nu li se scot samburii, fiindca se inmoaie aluatul.)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise