Krem a la Krem

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahar
  • Un plic Crem Ole de ciocolata
  • Crema
  • 500 gr frișca
  • 300 ml lapte
  • 2 plicuri Crem Ole de vanilie
  • Glazura
  • 4 linguri de cacaoa
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de lapte
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Separam ouăle, albușurile le batem spuma cu zaharul, apoi adăugăm gălbenușurile pe rand. Punem și plicul de Crem Ole de ciocolata amestecam și turnam totul într-o tava cu inel detașabil de 28 cm. Dam la cuptor pentru 20 min.

Crema

Punem toate ingredientele într-un bol și amestecam bine pana la omogenizare. Aceasta va capăta consistenta unei creme. Turnam totul peste blatul răcit.

Glazura

Într-un ibric punem cacaua, zaharul și lapte. Când începe sa fiarbă, mai lăsăm 2 3 min sau pana vezi ca începe sa se îngroașe. Tragem de pe foc, adăugăm untul, amestecând energic ca acesta sa topească. După vreo 15 min turnam peste crema și dam la rece.

Eu de exemplu am tăiat blatul în 2 și apoi am urmat aceiași pași. Mi s-a părut foarte înalt, dar asta este opțional, plus ca am ornat cu zmeura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise