Cupcake de ciocolata si martipan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10-12 briose:
  • 400 gr de cicolata amara
  • 200 gr unt taiat bucatele
  • 4 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 pahar de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 pahar de lapte
  • 100 gr martipan taiat bucatele mici
  • Pentru crema:
  • 250 ml smantana de frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite de zahar
  • bombonele sau drajeuri mici pentru decor

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 160 de grade.

Topim ciocolata cu untul la bain marie sau la microunde si amestecam putin ca sa fie uniform.

La mixer batem ouale cu zaharul si sarea pana devine o spuma mai deschisa, apoi adaugam ciocolata topita si restul ingredientelor. Amestecam pentru a uniformiza si turnam in tavitele de muffins unde am pus si hartie speciala pentru copt briose.

Presaram pe deasupra martipanul. Coacem aproximativ 40 de minute pana trece testul cu scobitoarea.

Cat lasam sa se raceasca, batem smantana cu vanilia si zaharul pana devine o frisca moale dar destul de rezistenta pentru ornat.

Punem frisca intr-o punga cu forma de ornat si asezam pe fiecare un mot de frisca si bombonele sau drajeuri.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise