Cupcake de vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10-12 bucati:
  • 200 gr de unt moale
  • 13/4 pahar zahar
  • 4 oua
  • 31/2 pahare faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 pahar de lapte
  • 400 ml de smantana acrisoara
  • coaja rasa de portocla sau lamaie
  • Pentru crema:
  • 1/2 pahar de smantana de frisca
  • 150 gr de ciocolata taiata bucati

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 grade.

Amestecam zaharul cu untul pana devine o crema moale, dupa care adaugam ouale si treptat restul ingredientelor pana compozitia este omogena.

Se adauga hartiile speciale de copt briose in tavite si se toarna din compozitie pana la 2/3 din capacitatea lor, ca sa aiba unde sa creasca. Se coc 50 de minute (puteti face si testul cu scobitoarea).

Intre timp se pregateste crema: intr-o craticioara punem la fiert smantana cu ciocolata si amestecam bine pana se dizolva. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa racire, putem orna briosele cu aceasta crema dupa bunul plac.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise