Kusheri-Orez cu linte si macaroane –specific egiptean

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de linte
  • -6 catei de usturoi
  • -1 lingura chimin macinat
  • -3 cepe de marime medie
  • -1 cana ulei de masline
  • -2 cani orez
  • -1 cana pasta de rosii
  • -1 pachet de macaroane ( 400gm)
  • -sare dupa gust
  • -1 cub Maggi de pui sau 1 lingurita Vegeta

Mod de preparare

Ceapa se taie pestisori si se caleste intr-o tigaie antiaderenta pana devin aurie.

Se fierbe lintea in 4 cani de apa cca 15 minute si se scurge de apa.

Se fierb macaroanele in apa cu sare si putin ulei 15 minute si se scot intr-o strecuratoare.

Orezul se opareste si se la sa 10 minute , apoi se spala bine si se scurge de apa.

Se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta 3 cani de apa,4 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare, 6 catei de usturoi intregi,cubul de Maggi ,chiminul; cand au inceput sa fiarba se adauga orezul si lintea ; se acopera si se fierb la foc mic 20 de minute.

Se pune pe un platou orezul cu lintea.

Se acopera cu un strat de macaroane fierte.

Se pun peste macaroane 3 linguri sos de rosii.

Se decoreaza cu ceapa calita in uleiul de masline.

Se serveste cu salata de rosii si castraveti sau iaurt natural.

Pofta buna!

Kusheri este poate cea mai tipica mancare egipteana.

Este foarte buna si pentru post( se fierbe cu Vegeta in loc de cubul de Maggi de pui) fiind foarte aromata dar si foarte consistent.

La noi la Amman este un restaurant “ Mister Kusheri” care serveste in exclusivitate doar acest fel de mancare.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise