Lapte de cocos

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 nuca de cocos
  • 2 pahare apa
  • vanilie, scortisoara etc
  • miere de albine (optional)

Mod de preparare

Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea . Daca nu aveti cine sa o bea o vom pune si pe ea in lapte. Spargem nuca de cocos , scoatem miezul si curatam de partea maro.

Cu ajutorul unui robot maruntim nuca de cocos.

Intr-un blender punem nuca maruntita, 2 pahare de apa plus apa din ea, miere de albine sau alt indulcitor si aromele si pornim blenderul . Lasam sa mearga cam 3 minute . Eu nu am folosit indulcitor si nici arome, dar daca va place ceva in mod deosebit puteti pune ce doriti.

Cu ajutorul unei strecuratori strecuram laptele .

Laptele obtinut daca il punem in frigider pentru cateva ore se va allege . Deasupra se va ridica untul de cocos pe care il putem folosi ca atare sau prin incalzire usoara acesta se dizolva si se poate folosi ca si lapte.

Noi l-am baut proaspat facut , deci nu a fost cazul de stat in frigider.

Restul de nuca se poate folosi la prajituri . Eu am pus-o in congelator si o voi foflosi candva .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise