Lapte de pasare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar (daca va place mai dulce mai puneti o lingura)
  • 2 linguri amidon
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul, cu amidonul si cu 100 ml lapte. Restul de lapte il punem la fiert. Intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare.

In momentul in care laptele fierbe, luam cu o lingura galuste de albus pe care le punem la fiert.Le lasam sa fiarba cate un minut pe fiecare parte, apoi le scoatem intr-un castron.

Dupa ce am terminat de fiert galustele, luam din laptele cald cateva linguri si amestecam cu crema de oua. Adaugam treptat tot laptele cald si punem din nou pe foc pana obtinem un sos consistent.

Nu rasturnam crema de oua in laptele fierbine pentru ca riscam sa se branzeasca crema.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise