Lapte din nuca de cocos

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o nuca de cocos potrivita
  • 650 ml apa calduta

Mod de preparare

Dintr-o nuca potrivit, mi-au iesit 650 ml de lapte de nuca de coc

Atunci cand vreti sa cumparati, alegeti nucile cele mari, grele si sa le scuturati pentru a auzi daca au apa pe interior, daca nu se aude nimic, atunci nuca voastra este veche sau ba chiar stricata.

Sa nu confundati: lichidul din interiorul nucii nu este laptele, ci apa, care este de altfel benefica intregului corp. Poti prepara si din fulgi de nuca de cocos din comert, desi recomand din miezul proaspat al nucii de cocos.

Sparge nuca de cocos si scoate-i pulpa, pune-o intr-un blender cu apa. Vei obtine o compozitie destul de groasa datorita fibrelor pulpei, asa ca este necesar sa strecori laptele cu ajutorul unui tifon. Poti pastra pulpa ramasa pentru a face faina de nuca de cocos. Tine laptele de nuca de cocos in frigider, se va pastra pana la 3 zile!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise