LASAGNE CU SPANAC

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • http://leckereien.blogspot.com/
  • ~ Sos BÃ?©chamel ~
  • - 80g faina
  • - 1l lapte
  • - 1,1/4lc sare(eventual si ceva vegeta)
  • - nucsoara/muscat
  • - piper
  • - usturoi(ori proaspat, ori granulat)
  • - frunzede patrunjel verde-\"optional\"
  • ~~~~~~~~~~~~~~~
  • - 2-3 cepe mari
  • - 1ls zahar
  • - 1ls unt/untura...
  • - 650g spanac (congelat sau proaspat taiat marunt)
  • - 100g Bacon sau Kaiser taiat marunt(se poate lasa deoparte)
  • - 1 piept micut de de pui/gaina, fiert-\"optional\"
  • - sare
  • - piper
  • - nucsoara/muscat
  • - usturoi
  • - 9 foi de Lasagne(ori de cumparat ,ori facute in casa)
  • - 100-150g cascaval sau parmezan ras

Mod de preparare

Un recipient destul de incapator si rezistent la temperaturi inalte,se unge cu grasime si se tapeteaza cu pesmet.

Cuptorul se incinge la 200�°C.

Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt.

Baconul la fel se taie in bucatele marunte.

Daca se pune si carnita din piept de pui/gaina, aceasta trebuie sa fie fiarta,eventual in supa,are gust mult mai bun, dupa care se taie si ea in bucatele marunte.

Cacavalul sau parmezanul se trec prin razatoare.

Intr-o tigaie se incinge grasimea si se prajeste ceapa pina devine sticloasa.Se adaoga lingurita de zahar si se mai las putin sa se caramelize.

Se adaoga baconul care se prajeste si el putin,amestecind in continuu sa nu se arda,se adaoga usturoiul si spanacul.

Se condimenteaza cu sare,piper,nucsoara/muscat ,eventual cu inca ceva usturoi si/sau vegeta, toul se amesteca bine si se lasa la foc usor amestecind in continuu pina ce zeama lasata se evapora, si se trage deoparte.

Separat se pregateste Sosul B�©chamel.

Laptele amesteca cu sare, piper, nucsoara/muscat, usturoi(proaspat/granulat), evetual daca se doreste cu ceva vegeta.

Intr-o oala se incing bine cele 80g unt, se trage deoparte si adaoga faina si imediat se amesteca energic sa nu se faca cocoloase.

Se pune iarsi pe focul care s-a micsoarat putin si la fel de energic se amesteca sa nu se faca cocoloase,cu laptele care se toarna treptat.Se adaoga, la fel daca se doreste ceva frunze de patrunjel taiate marunt si se fierbe usor si amestecind in continuu,pina ce sosul devine precum o budinca mai lichida.

Se trage deoparte si eventual se mai condimenteaza daca este necesar.

In recipientul pregatit in prealabil se pune un strat din sosul B�©chamel, peste se presara ceva din amestecul de spanac.Peste se aseaza 3 bucati din foile de Lasagne si iarsi se toarna un strat din sosul B�©chamel, se presara Spanac si jumatate di pieptul de pui(daca se pune), la fel se aseaza deasupra urmatoarele 3 bucati de foi de lasagne si asa se procedeaza mai departe.

Ultimul strat trebuie sa fie de sos B�©chamel si Spanac.

Deasupra se presara cascaval/parmezan ras si se introduce in cuptorul deja incins, pentru ca 35-40 min.Pina ce se observa ca , deasupra cascavalul/parmezanul devine auriu.

Se serveste cu ochiuri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise