LEGUME LA CUPTOR

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. 4 porţii:2 ardei graşi(verde
  • galben
  • sau de care aveţi)
  • 8-12 ciuperci medii
  • 1 morcov
  • 2 cepe medii
  • măsline
  • 2 roşii
  • 4 cartofi
  • 2-3 căţei de usturoi pisat
  • 50 gr. caşcaval ras
  • sare
  • piper
  • zahăr
  • 4-5 linguri de ulei de măsline
  • apă.

Mod de preparare

Se spală legumele, se curăţă şi se taie astfel: caepa,roşiile şi ardeii în jumătăţi, morcovul-bastonaşe, cartofii în patru.

Ciupercile se curăţă şi se umplu cucaşcavalul ras.

Se aşează toate într-o tavă. Roşiile se pun cu partea tăiată în sus peste care se presară puţin zahăr şi usturoiul pisat. Se adaugă sare, piper, ulei de măsline şi puţină apă.

Se introduc la cuptorul preîncălzit şi se ţin 30-40 min. până ce prind o crustă. Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise