Lichior de cafea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -100 g cafea macinata
  • -200 ml alcool(se poate votka)
  • -1/2 baton de vanilie
  • -0,500 ml lapte
  • -200-250 g zahar

Mod de preparare

Intr-o sticla(borcan),se pune cafeaua,batonul de vanilie si alcoolul.Se mesteca,prin rasturnare.Se inchide ermetic si se lasa,intr-un loc intunecos,10 zile.In fiecare zi,se agita.

Dupa 10 zile,laptele se fierbe cu zaharul.Dupa ce da in clocot,se lasa sa se raceasca,f.bine.

Prima compozitie,se strecoara(f.,f.bine),se adauga,peste,laptele+zaharul(rece),intr-un fir subtire,mestecind,tot timpul,cu telul.

Se pune lichiorul intr-o sticla.Se poate servi,imediat.Se pastreaza,la frigider,avind lapte.

Am pus timpul de preparare,fara cele 10 zile.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise