Lichior de cafea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -100 g cafea macinata
  • -200 ml alcool(se poate votka)
  • -1/2 baton de vanilie
  • -0,500 ml lapte
  • -200-250 g zahar

Mod de preparare

Intr-o sticla(borcan),se pune cafeaua,batonul de vanilie si alcoolul.Se mesteca,prin rasturnare.Se inchide ermetic si se lasa,intr-un loc intunecos,10 zile.In fiecare zi,se agita.

Dupa 10 zile,laptele se fierbe cu zaharul.Dupa ce da in clocot,se lasa sa se raceasca,f.bine.

Prima compozitie,se strecoara(f.,f.bine),se adauga,peste,laptele+zaharul(rece),intr-un fir subtire,mestecind,tot timpul,cu telul.

Se pune lichiorul intr-o sticla.Se poate servi,imediat.Se pastreaza,la frigider,avind lapte.

Am pus timpul de preparare,fara cele 10 zile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise