Lichior de cafea si vanilie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr. cafea macinata
  • 800 gr. zahar
  • 1 l alcool de 60 de grade
  • vanilie

Mod de preparare

Se pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se lasa sa fiarba incet 2-3 minute. Separat, se pune in alt vas ¾ l de apa si zaharul si se lasa sa fiarba, pregatind astfel un sirop. Se combina siropul cu cafeaua tare, cu vanilia si alcoolul. Se pune in sticle inalte din plastic, lichidul se decanteaza si lichiorul de cafea se poate consuma.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise