Lichior de gutui

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - Gutui bine coapte
  • - alcool de 45 de grade
  • - scortisoara
  • - zahar
  • - proportiile stabilindu-se in functie de cantitatea de suc pe care o lasa gutuile

Mod de preparare

Se rad gutuile intr-un castron, se acopera cu un prosop si se lasa la rece 3 zile, dupa care se trec gutuile printr-o sita acopeita cu tifon presand usor ca sa se obtina sucul. Sucul obtinut se amesteca cu aceeasi cantitate de alcool. Se toarna intr-un borcan si se pun cateva bucatele de scotisoara si cate 300 gr de zahar pentru fiecare litru de lichid. Se acopera borcanul si se lasa la macerat 2-3 saptamani. Apoi se trage lichidul in sticle si se astupa cu dopuri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise