Lichior de menta

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 legaturi menta proaspata
  • 1/2 l votca sau \"RAKI\" (rachiu)
  • 1/2 lichior de anason
  • 2 boabe mari de nucsoara
  • 2 buc de mastic
  • 4 cuisoare
  • 2 cesti zahar

Mod de preparare

Sespala menta sub jet de apa cu o zi inainte de folosire si se lasa sa se zvinte bine. Intr-o sticla cu git larg se introduc legaturile de menta, buc de mastic, nucsoara si zahar. Se astupa sticla si se lasa 12-15 zile la soare. Din cind in cind se scutura usor. La sfirsitul perioadei de 15 zile, se toarna in sticla lichiorul de anason si se lasa la soare o luna. Se strecoara bautura printr-un tifon intr-o sticla curata si se depoziteaza intr-un loc racoros si intunecos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise