Lichior de menta

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 legaturi menta proaspata
  • 1/2 l votca sau \"RAKI\" (rachiu)
  • 1/2 lichior de anason
  • 2 boabe mari de nucsoara
  • 2 buc de mastic
  • 4 cuisoare
  • 2 cesti zahar

Mod de preparare

Sespala menta sub jet de apa cu o zi inainte de folosire si se lasa sa se zvinte bine. Intr-o sticla cu git larg se introduc legaturile de menta, buc de mastic, nucsoara si zahar. Se astupa sticla si se lasa 12-15 zile la soare. Din cind in cind se scutura usor. La sfirsitul perioadei de 15 zile, se toarna in sticla lichiorul de anason si se lasa la soare o luna. Se strecoara bautura printr-un tifon intr-o sticla curata si se depoziteaza intr-un loc racoros si intunecos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise