Lichior de nuci verzi

Timp pregatire
1440 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru prima etapa avem nevoie de :
  • 30 bucati nuci verzi
  • 1600g zahar
  • Caja de portocala uscata
  • Coaja de lamiae uscata
  • 1 baton dublu de scortisoara
  • 6 cuisoare zdrobite
  • 1 baton de vanilie Bourbon
  • 2L palinca
  • 1 borcan incapator cu capac
  • Pentru a doua etapa avem nevoie de :
  • 1200g zahar
  • 2L palinca

Mod de preparare

Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem in borcan, adaugam peste ele zaharul si toate aromele, cu mentiunea ca batonul de vanilie il despicam in doua si scortisoara o rupem in bucati, asta pentru ca aromele sa se poata mai bine imprastia in amestec. Turnam deasupra palinca apoi punem capacul si infiletam.

Punem borcanul in capara la loc racoros si intunecos. Timp de 10 zile lasam la macerat, dar amestecam continutul zilnic de doua trei ori, scuturand bine borcanul.

Dupa 10 zile, strecuram lichidul si-l punem intr-un bidon curat sau alt borcan.

Acum trecem la etapa doi de preparare:

Peste nucile si aromele ramase in borcan, de la prima etapa, adaugam 1200g zahar si 2L de palinca.

Lasam dinnou la macerat, cam doua zile, scuturand borcanul de cateva ori pe zi, pana tot zaharul este dizolvat si nu se mai vad granule.

Strecuram lichidul optinut la etapa a doua si il golim peste cel optinut din prima etapa. Amestecam bine si lichiorul nostrum aromat cu iz de nuci verzi este gata de servit .

Hai noroc si la mai mare !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise