Linguini cu scoici

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 3 morcovi, taiati În sferturi pe lungime si
  • apoi taiati transversal felii subtiri
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 1 cana suc de morcovi
  • 2 duzini de scoici, bine spalate
  • 225 g linguini
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 cana patrunjel tocat
  • 2 linguri unt fara sare

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, se Încalzeste uleiul la foc mic.

Se adauga ceapa, morcovii si usturoiul; se prajesc,

amestecând des, 5 minute sau pâna când ceapa

este frageda.

Se adauga sucul de morcovi si se pun la fiert.

Când dau În clocot se adauga scoicile; se acopera si

se fierb 5 minute sau pâna când scoicile se deschid

(verificati dUPa 3 minute deoarece unele se vor

deschide inaintea altora). Se scot scoicile pe masura

ce se deschid (se arunca cele care nu se deschid).

Tigaia cu amestecul de morcovi se Iasa deoparte.

Când scoici le se racesc suficient, se scoate carnea

din ele, iar cochiliile se arunca.

Între timp, Într-o oala mare cu apa fiarta se pun

linguini si se fierb conform instructiunilor de pe

ambalaj. Se scurg.

Se pune din nou la fiert amestecul de morcovi si

se fierbe 3 minute. Se adauga sarea. Se scoate

Într-un castron mare Împreuna cu pastele scurse,

scoicile, patrunjelul si untul; se amesteca bine.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise