Chec dietetic cu banane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g faina integrala sau fara gluten (pentru cei cu probleme)
  • 1 lingura generoasa drojdie uscata sau praf de copt
  • 170g fulgi de ovaz fini
  • 120g fulgi de cocos bio, un praf de sare
  • 2 banane coapte de dimensiuni mari feliate
  • 350g piure de nuci caju
  • 2 oua mari
  • 2 linguri de ulei de cocos bio extra virgin
  • 1 lingurita extract de vanilie sau o pastaie de vanilie
  • 2 linguri de fructe deshidratate si nuci la alegere(Eu am folosit, goji, seminte de dovleac, afine uscate si nuci macinate)

Mod de preparare

Se pun nucile caju la hidratat, în apă cu o noapte inainte. A doua zi, aruncam apa și amestecăm într-un blender nucile caju cu o cana de apa. Scurgeți lichidul format și să păstreza 350 gr din piureul format de nuci caju.

Se incalzeste cuptorul la 200 C. Se unge o tava de paine cu putin ulei de cocos. Într-un castron mare se amestecă împreună făina, praful de copt, ovăzul, fulgii de cocos si sarea si se pune deoparte. Separat se amestecă (cu o spatula) bananele cu piureul de nuci de mai devreme, ouăle, uleiul de nucă de cocos. Se adauga la final extractul de vanilie sau interiorul unei pastai de vanilie si mixul de nuci si fructe uscate.

Amestecul de banane se adauga peste cel de faina pana se incorporeza bine, fara a amesteca prea mult aluatul format. Aluatul se aseaza la final in tava preparata pentru cuptor. Coacem painea de banane până cand capata o culoare rumenie-aurie. Cam 45 minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava cam 1 ora, apoi se rastoarna din tava pe un servet curat si se mai lasa la racit inca 20 min aprox.

Checul de banane se taie cu un cutit special de paine, în felii de 4 cm, și serveste la temperatura camerei, alături de o ceașcă de ceai verde sau chai latte. Este ideala pentru micul dejun cu marmelada sau pur si simplu asa. Bon appetit!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise