MĂLAI DE CASĂ

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 21 linguri de lapte
  • 16 linguri de zahăr
  • 16 linguri de ulei
  • 3 ouă
  • 19-20 linguri de făină
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 2 linguri de gem
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • zahăr praf pentru pudrat prăjitura
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Mod de preparare

Se amestecă 21 linguri de lapte, 16 linguri de zahăr, 16 linguri de ulei până se dizolvă zahărul. Se adaugă treptat 3 ouă întregi, 19-20 linguri de făină, 1 linguriţă bicarbonat, 2 linguri de gem, 1 pachet de zahăr vanilat.

Se unge cu ulei şi se tapetează cu făină tava de copt. Se tornă compoziţia în tavă şi se coace la foc potrivit. După 15 minute se întoarce tava în cuptor şi se mai coace.

După ce s-a copt şi s-a răcit se taie romburi şi se pudrază cu zahăr praf.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise