MĂLAI DE CASĂ

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 21 linguri de lapte
  • 16 linguri de zahăr
  • 16 linguri de ulei
  • 3 ouă
  • 19-20 linguri de făină
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 2 linguri de gem
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • zahăr praf pentru pudrat prăjitura
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Mod de preparare

Se amestecă 21 linguri de lapte, 16 linguri de zahăr, 16 linguri de ulei până se dizolvă zahărul. Se adaugă treptat 3 ouă întregi, 19-20 linguri de făină, 1 linguriţă bicarbonat, 2 linguri de gem, 1 pachet de zahăr vanilat.

Se unge cu ulei şi se tapetează cu făină tava de copt. Se tornă compoziţia în tavă şi se coace la foc potrivit. După 15 minute se întoarce tava în cuptor şi se mai coace.

După ce s-a copt şi s-a răcit se taie romburi şi se pudrază cu zahăr praf.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise