Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de macrou
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel
  • lamaie

Mod de preparare

Pestele se curata foarte bine de intestine si resturi. Indepartam capatanile pe care le dam la pisicute.:)

Se spala in exterior cat si in interior cu apa rece.

Pestele uscat se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins.

Scoatem macroul, prajit pe ambele parti ,pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.

Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea.

Turnam peste ei sosul format din suc de rosii,sare,piper,o ceasca de apa,ardei kapia taiat foarte mic,usturoil curatat si zdrobit + 2 linguri de ulei de masline.

Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute,la foc mediu.

Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie.

Pofta buna la acest preparat usor si delicios.:)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise