Madlene cu lamaie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua de gaina
  • - 120 gr de zahar brut
  • - 120 gr unt gras nesarat
  • - 250 gr faina
  • - 100 gr iaurt gras natur
  • - 1 praf sare
  • - 1/2 pliculet praf copt
  • - 1 lamaie
  • - zahar pudra

Mod de preparare

Pastram cateva ore ingredientele la temperatura camerei.

Intr-un castron, amestecam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma densa.

Intr-un vas mic, amestecam faina cu praful de copt. Astfel, praful de copt va fi distribuit uniform, Adaugam faina peste compozitia de oua si amestecam. Adaugam untul moale si omogenizam compozitia. La final, adaugam iaurtul si zeama stoarsa de la 1 lamaie. Omogenizam. Dam deoparte.

Pornim cuptorul si pregatim forma de copt. Daca aveti mai multe tavi, puteti coace mai multe deodata. Eu am copt in mai multe transe.

Cu ajutorul unei linguri, turnam compozitia in forma de copt, nivelam usor fiecare cuib si bagam cu atentie in cuptorul preincalzit.

Coacem la foc mediu, aproximativ 15 minute, pana se rumenesc frumos. Le scoatem si le pudram cu zahar.

Daca doriti un aluat mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar, desi pudrate cu zahar la final sunt destul de dulci.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise