Madlene

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Se bat intr-un castron ouale intregi, cu zaharul, pana ce cresc si se albesc. Se adauga faina, se amesteca, apoi se toarna untul topit la foc mic, fara sa fi ajuns la temperatura de fierbere. Se amesteca totul usor, se adauga un pic de sare si coaja rasa de lamaie sau portocala. Se pun la copt in forme mici de tabla, unse cu unt. Se umple forma numai pe trei sferturi, deoarece mai cresc la copt. Se scot din forme, se asaza pe farfurie si se pudreaza cu zahar.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise