Muffins cu miere

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5linguri pline cu miere
  • 4oua despartite
  • 4linguri cu zahar
  • 4linguri cu ulei
  • 13/4pahar de faina-1pahar si 3/4pahar de faina
  • 1/2plic de praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • suc de lamaie
  • putina scortisoara,putine cuisoare macinate

Mod de preparare

Intr-un bol sau la robotul de bucatarie amestecam galbenusele cu uleiul si mierea sa se cuprinda adaugam coaja de lamaie si celelalte mirodenii adaugam treptat faina cu praful de copt si amestecam bine ca compozitia sa fie uniforma.

In alt bol batem bine albusurile si adaugam zaharul pana devine o spuma tare si o incorporam treptat in compozitia cu oua ca sa nu cada.

Punem in tava cuptorului forme de mafins si le tapetam cu manjete -astfel nu trebuie sa ungem formele cu ulei-si turnam pana la 3/4 din forma cu aluat si punem o bucata de nuca. Se coc la 180 de grade 20-25 de minute pana sunt aurii.

Cantitatea acesta de compozitie este potrivita ptr o tava de chec cine nu doreste sa faca muffins. Se mentin cateva zile intr-o cutie inchisa.Foarte bune la un ceai sau o cafea gustoase si ptr copii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise