Muffins cu tahini si nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pahare de faina
  • 1 pahar de nuci-pecan
  • 11/2 pahar de fistic decojit
  • 1plic praf de copt
  • 11/2pahar de zahar
  • 3 galbenusuri
  • 3 oua
  • 3/4pahar sirop de artar
  • 3/4pahar de ulei cannola
  • 3/4pahar tahini lichid
  • 11/2pahar apa
  • Pentru ornat
  • 2 linguri de fistic zdrobit
  • 2 linguri de nuci pekan
  • 4 linguri de zahar brun

Mod de preparare

Se macina faina cu fistic,nuci,se adauga praful de copt si zaharul-partea uscata

Se amesteca galbenusele cu ouale siropul, tahini si apa.

In bolul cu faina adaugam lichidurile amestecate bine si amestecam compozitia pina totul se cuprinde dar nu mai mult.

Se toarna compozitia in tavite sau in forme de muffins se amesteca compozitia ptr ornat si se presoara peste mafins si se da la cuptor preincalzit dinainte la 180 de grade.

Se coc aproape 45 de minute sau pana ce scobitoarea iese cu faramituri.

Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Sint foarte gustoase ceva mai deosebite combinatia de sirop de artar cu tahini si nuci pecan face tot efectul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise