Maia' cake

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 ling.de zahar,
  • 6 ling.de faina,
  • un praf de copt,
  • 100 gr. nuca prajita si taiata bucati.
  • Crema:
  • 2 budinci de vanilie,
  • 900 ml. lapte,
  • 12 ling.zahar,
  • 250 gr.margarina,
  • un pachet de piscoturi,
  • crema de ciocolata 100 gr.o cutie de frisca mica.

Mod de preparare

Inainte de a bate blatul se pregateste tava,se imbraca in hartie de copt si se presara nuca prajita usor. Pentru blat se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul tot cate doua linguri. Se adauga galbenusele apoi faina si praful de copt, se pune compozitia peste nuca si se coace. Cand blatul este copt si racit se rastoarna pe planseta cu nuca in sus.Se unge un strat subtire cu crema de ciocolata. Pentru crema se prepara budinca iar rece se amesteca cu o margarina. Peste blat se intinde jumatate din crema apoi se pun piscoturile inmuiate usor in lapte indulcit.Se adauga si restul de crema care se poate amesteca cu ciocolata taiata bucatele mici. Frisca se bate si se intinde peste prajitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise