Maia' cake

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 ling.de zahar,
  • 6 ling.de faina,
  • un praf de copt,
  • 100 gr. nuca prajita si taiata bucati.
  • Crema:
  • 2 budinci de vanilie,
  • 900 ml. lapte,
  • 12 ling.zahar,
  • 250 gr.margarina,
  • un pachet de piscoturi,
  • crema de ciocolata 100 gr.o cutie de frisca mica.

Mod de preparare

Inainte de a bate blatul se pregateste tava,se imbraca in hartie de copt si se presara nuca prajita usor. Pentru blat se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul tot cate doua linguri. Se adauga galbenusele apoi faina si praful de copt, se pune compozitia peste nuca si se coace. Cand blatul este copt si racit se rastoarna pe planseta cu nuca in sus.Se unge un strat subtire cu crema de ciocolata. Pentru crema se prepara budinca iar rece se amesteca cu o margarina. Peste blat se intinde jumatate din crema apoi se pun piscoturile inmuiate usor in lapte indulcit.Se adauga si restul de crema care se poate amesteca cu ciocolata taiata bucatele mici. Frisca se bate si se intinde peste prajitura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise