Malai sarat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 pahar faina de porumb
  • 1 litru lapte
  • 170 ml smantana
  • 200gr brinza sarata - putin degresata
  • 100gr cascaval
  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • putin patrunjel sau marar taiat marunt

Mod de preparare

In ciaun se incalzeste laptele pana incepe sa fiarba. Se face focul mic si se toarna faina facand o mamaliga moale.

In alt bol amestecam restul ingredientelor si adaugam la mamaliga moale amestecand bine sa fie o compozitie omogena fara cocoloase.

Se incalzeste cuptorul la 175 de grade. Se unge o tava dreptunghiulara cu putin unt si se toarna compozitia in tava se presara putin cascaval deasupra si se coace cam 30 de minute. Se lasa putin sa se raceasca si se serveste calduta cu smantana alaturi. O varianta minunata a malaiului dulce.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise