Mamaliga cu branza (Paturi)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana apa
  • faina de malai
  • slanina
  • cabanos sau salam cu sunca
  • sare
  • branza de burduf
  • smantana(obtional)

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu sare.

Intre timp se taie feliute slanina si se prajeste.

Apoi salamul se taie cubulete mici si se prajeste in uleiul ramas de la slanina.

Cand apa a inceput sa fiarba,se adauga faina de malai in ploaie si se amensteca incontinuu sa nu se faca cocoloase.

Eu am pus mai multa apa si mai putina faina in felul asta am obtinut o mamaliga mai moale.

Cand totul este gata luam un bol mare sau un platou si punem un rand de mamaliga,slanina si salam,branza,apoi mamaliga,din nou slanina,salam branza si la urma mamaliga ramasa.

Deasupra punem salam si slanina ramasa si bucatele de branza.Lasam acoperit cateva minute.

Se serveste calda cu smantana dupa preferinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise