Se pune apa la fiert,se presara sare si putin malai,iar cand apa da in clocot se presara malaiul in ploaie,amestecand in acelasi timp cu un tel,ca sa nu se faca cocoloase;
Se lasa la fiert,la foc mic,amestecand din cand in cand,iar cand este aproape gata,se adauga branza de burduf,care se amesteca cu mamaliga;
Se mai lasa cateva minute,timp in care amestecam bine pentru omogenizare,iar cand este gata,se tipareste si se rastoarna intr-o forma temorezistenta,de regula rotunda;
Se aplatizeaza mamaliguta,peste ea se pune omleta pregatita din cele 5 oua,iar peste aceasta se pun carnatii taiati felii subtiri si sunca feliute subtiri,dupa care se da totul la cuptor,la foc mediu, pentru cca 10 minute.
SFATURI:aveti grija cata apa puneti,pentru mamaliguta,in functie de malaiul pe care il aveti,recomandabil a se folosi malai de tara,la cantitatea de malai se foloseste cca 2-2,5 litri apa,in asa fel incat mamaliguta sa iasa moale.Se serveste pe loc,taiata cuburi sau orice forma doriti,deasupra se poate pune putina smantana,sau cu 2-3 minute inainte de a se scoate din cuptor se poate presara cu putin cascaval ras.
In mamaliguta din forma se pot face locase cu dosul de la o lingura in care se pot pune,alternativ ouale si carnatii cu sunca,iar in momentul in care faceti portii,fiecare sa aiba cate o portie de ou si una de carnati cu sunca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise