Mancare cu verdeturi de primavara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250gr. spanac
  • -1 gramada urzici
  • -2 gramezi leurda
  • -1 legatura stevie
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -1 gramada de macris
  • -1 lingura cu varf de faina
  • -1 lingurita de zahar
  • -sare,vegeta dupa gust
  • -1/2 l lapte
  • -unt cat o nuca

Mod de preparare

Frunzele spalate in 3 ape se pun toate la fiert in apa cu sare (pentru a le pastra culoarea verde) cu exceptia macrisului care se adaoga la sfarsit in mancarea gata. Se fierb 2-3 minute maximum, se strecoara printr-o sita,se pun intr-o cratita si se mixeaza. Se adaoga 1 lingura cu varf de faina,o lingurita de zahar sare,vegeta dupa gust. Se amesteca, apoi se adaoga laptele rece cate putin (pentru a nu se face cocoloase)in cantitate dupa gust in functie de cum se vrea a fi mancarea,mai groasa sau mai subtire.Mancarea ideala trebuie sa fie ceva mai subtire ca un aluat de clatite. Se pune pe foc amnestecandu-se intr-una si se fierbe cca 5 minute, dupa care se adaoga macrisul crud taiat fasiute si se mai fierbe un minut amestecand mereu.La sfarsit se adaoga untul si se stinge focul. In zile de post laptele se inlocuieste cu apa si untul cu margarina sau cu ulei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise